Vittoria Wharf

    Location

    Fish Island, London

    Size

    Budget

    £11m

    Type

    Residential

Located in a former timber yard on Fish Island East London, the canal-side scheme is made up of high-end residential, affordable housing and artist’s studio spaces and a café, all constructed around an existing gatehouse and central working yard.

The design seeks to respect the historic industrial buildings that punctuate the streetscape of Hackney Wick and Fish Island, by evoking their material and proportional characteristics in a contemporary warehouse form.

The interiors express this by employing generous floor- to-ceiling heights and robust raw materials; brick, timber and concrete. The building is crowned with an attic storey of north light roofs and chimneys, further generating the image of an industrial quarter.

The south east corner of the building will anchor and announce a proposed bridge to link Fish Island to Queen Elizabeth Park.